С този законопроект България става една от страните, които ще могат

...
С този законопроект България става една от страните, които ще могат
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: България става една от страните, които ще се предпазят от зловредни инвестиции

" С този законопроект България става една от страните, които ще могат да се предпазят от зловредни вложения, главно съветски ". 

 

Това разясни пред БНР Станислав Анастасов от Движение за права и свободи, един от създателите на законови промени за опазване на българската стопанска система, и в частност тази на Европейския съюз, които да бъдат защитени от вложения с така наречен разяждащ капитал - които имат капацитет да навредят на националната сигурност или на публичния ред в България. 

 

Обхватът на вложенията, обект на законопроекта, са от сериозната инфраструктура - физическа или виртуална, в това число и обвързвана с енергетиката, с превоза, със опазването на здравето, с медиите, с защитата. Със законопроекта се основава и междуведомствен съвет за скрининг на директните задгранични вложения към министъра на нововъведенията и растежа, групов орган, който ще преглежда всички задгранични вложения, които са свързани със сигурността и публичния ред. 

 

В предаването " Неделя 150 " Анастасов акцентира, че регламентът ясно разказва критериите за различаване, а процесът е сложен. 

 

" Целта е да се сътвори устойчива среда за трайни вложения. За нас е важно да се основава резистентен занаят за хората с вложения от партньорски страни от НАТО и Европейски Съюз ". 

 

По думите му цялата общественост би трябвало да работи като едно, изключително в тази геополитическа обстановка. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР